سقف وافل جز سقف های بتنی محسوب می شود که دارای ظاهری زیبا و مناسب از نظر اقتصادی است و بسیار موردعلاقه طراحان و پیمانکاران سازه می باشد. برای اجرای سقف وافل باید از قالب وافل استفاده گردد که وزن مرده سازه را کم می کند. سازه وافل منظره چشم نوازی را در سطح زیرین سقف بوجود می آورد. در ادامه مطالب می خواهیم پاسخ های مناسبی به سقف وافل چیست؟ کابرد سقف وافل، مزایا سقف وافل، معایب سقف وافل و نحوه اجرا سقف وافل بدهیم. پس در این مقاله از سایت بایا فولاد زند با ما همراه باشید.
سقف وافل چیست؟
سقف وافل از اوایل قرن 19 میلادی با پیشرفت تکنولوژی در زمینه ساختمان سازی مطرح شد. این سقف اول در کشورهای آمریکایی و اروپایی اجرا شد. نکات مثبت فراوان، آسانی اجرا و مقاومت بالای ین سقف باعث شد تا امروزه در سیستم های ساختمانی از آن استفاده شود. از سقف وافل برای سازه های گوناگون با دهانه های گسترده مثل: فروشگاه، پارکینگ، هتل، مرکزهای تجاری، موزه، دانشگاه ها، لابی، استخر و سالن های ورزشگاه استفاده می گردد.
نحوه اجرا سقف وافل
نحوه اجرای سقف وافل ساده است و به چندین مرحله مهم تقسیم بندی می شود.
1.عملیات زیرسازی: اولین قدم انجام دادن یک زیرسازی مناسب برای سقف است که با کمک جک ها آغاز می گردد و با بکارگیری قالب های وافل ادامه می یابد. در میان اجرای سقف وافل با سقف تیرچه تفاوت وجود دارد و ان بدلیل این است که نصب جک ها مثل سقف تیرچه بلوک انجام می گیرد و احتیاجی به قالب های فلزی نمی باشد، زیرا قالب وافل مستقیما روی قوطی های فلزی قرار می گیرد. در واقعیت این مرحله برای اجرای سقف وافل را مرحله شاسی کشی نیز می نامند.
2.قالب چینی: در این مرحله باید میلگرد و آرماتوربندی شروع شود. در زمان جایگذاری میلگردها کارگران و مهندسان براحتی می توانند رفت و آمد کنند چونکه قالب ها مقاومت بالایی دارند. این نکته در حین اجرا بسیار قابل توجه است چون رفت و آمد عوامل اجرایی ساده تر می شود، زمان لازم برای اجرای سقف نیز کمتر خواهد شد.
3.بتن ریزی: پس از قالب چینی باید عملیات بتن ریزی آغاز گردد و بصورت اختیاری می توانید با کمک ماله پروانه ای سطح صیقلی را ایجاد نمایید. اینکار صرفا زیبایی و یکدست شدن کار را بالا می برد و امری واجب نیست.
4.برداشتن قالب ها: بعد از اینکه بتن ها سفت شدند باید قالب های وافل را جدا کنیم. احتیاط کنید که قالب ها در بتن گیر نکنند و در زمان بیرون آوردن ترک برجای نگذارند. قالب های وافل برای چندین پروژه می تواند موردمصرف قرار گیرد، پس در نگهداری از آنها احتیاط کنید.
5.نازک کاری: آخرین مرحله در اجرای سقف وافل، نازک کاری است. در بعضی سازه ها برای سالن یا اتاق می توان از سقف کاذب نیز استفاده کرد.
مزایا سقف وافل
اجرای سقف وافل دارای مزایای زیادی است که پیشنهاد می شود در سازه های حتما بکار برده شود. مزایای سقف وافل شامل:
*کاهش هزینه های اجرایی
*حفظ ایمنی عوامل اجرایی
*مدت زمان لازم برای اجرای پروژه را کم می کند
*حذف شدن ستون های متعدد و دهانه های وسیع تر
*کاهش وزن تمام شده
*ظرفیت باربری بیشتر نسبت به دال های معمولی
*حذف تیرچه های پیش ساخته و کاهش هزینه های حمل و نقل و انبارداری
*بعلت جنس پلی پروپیلن یا پلاستیکی قالب ها، جذب آب بتن کم می شود و ویبراسیون بتن با آسانی قابل انجام است.
کاربرد سقف وافل
سقف وافل را شاید به نام سقف مشبک نیز شنیده باشید. کاربرد سقف وافل را می توانیم در سازه های مختلفی مثل سوله های صنعتی، کتابخانه، سالن های آمفی تائتر و غیره اشاره نمود. بسیاری از طراحان بدنبال اجرای سقف وافل در سازه های فولادی اند. آیا این کار ممکن است؟ بله، سقف وافل در سازه های بتنی نیز کاربرد دارد. اجرای سقف وافل در سازه های فولادی جزئیات خاصی دارد. کاربرد سقف وافل در سازه های فولادی مشابه سقف یونولیت می باشد. همچنین سقف وافل شرایطی را ایجاد می کند که شما نظرات معماری خود را اجرا نمایید. با کمک سقف وافل می توانید حتی فاصله ستون ها را تغییر دهید که تا 17 متر نیز قابل اجراست.
معایب سقف وافل
پیش از اجرای این سقف شما باید آگاهی کامل به معایب سقف وافل داشته باشید. مهم ترین معایب اجرای وافل شامل موارد زیر است:
*هزینه زیادی دربردارد
*در مقابل آلودگی صوتی مقاومت ندارد
*عایق خوبی برای گرما و سرما نیست
*عملیات قالب برداری مشکل است
*گران بودن قالب ها
*احتمال آسیب رسیدن به سقف
*کاسته شدن از تعداد طبقات ساختمانی
خرید و اجرای صحیح قالب وافل
اگر شما تمایل دارید که از قالب وافل برای سازه خود استفاده کنید، حتما بدنبال مجموعه ای هستید که این قالب ها را با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت برای شما خریداری و اجرا نمایند. گروه بایا فولاد زند با مدیریت مهندس سعید زندی یکی از بهترین گزینه ها جهت اجرای صحیح سقف وافل است. اجرای این سقف آسان است ولی هرگونه خطا در مراحل اجرایی ممکن است خسارات بزرگی برجای بگذارد پس بهتر است اینکار را به تیم حرفه ای بایا فولاد زند بسپارید. این مجموعه توانسته بیشترین درصد رضایت از مشتری را بخود اختصاص دهد و از سایر قبا در حوزه ساختمان سازی پیشی گیرد. برای اطلاع بیشتر از نحوه عملکرد بایا فولاد زند می توانید به وب سایت ایشان مراجعه نمایید.
نتیجه گیری
سقف وافل جز سقف های پرطرفدار است که بسیار شیک، خاص با درصد مقاومت بالاست. این سازه بدلیل زیبایی چشم گیری که دارد در بسیاری از سازه های مهم جهان بکاربرده شده است. روش های مختلفی برای اجرای سقف وافل وجود دارد که نوع آب و هوای منطقه، فرهنگ و موقعیت جغرافیایی در آن دخیل است. در این مقاله تلاش کردیم که به سوالات سقف وافل چیست؟ کاربرد سقف وافل، معایب سقف وافل، مزایا سقف وافل و نحوه اجرا سقف وافل بدرستی پاسخ دهیم و اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. شما همچنین می توانید برای دسترسی به مقالات مفید دیگر از لینک های زیر استفاده کنید:
صفر تا صد مراحل اجرای سقف وافل
خرپای تیرچه بتنی و تیرچه صنعتی
سوالات متداول
- سقف وافل در چه پروژههایی کاربرد دارد؟
سقف وافل به دلیل ویژگیهای خاص خود در پروژههای ساختمانی با دهانههای بزرگ، مانند پارکینگها، سالنهای همایش، مراکز تجاری، ساختمانهای مسکونی و صنعتی کاربرد دارد. این نوع سقف امکان ایجاد دهانههای وسیع بدون استفاده از تیرهای متعدد را فراهم میکند. - مزایای استفاده از سقف وافل چیست؟
برخی از مزایای سقف وافل شامل کاهش مصرف بتن و فولاد، کاهش وزن کلی سازه، عایق صوتی و حرارتی بهتر، مقاومت بالا در برابر لرزش و زلزله و همچنین ظاهر زیبا و امکان حذف سقف کاذب است. این ویژگیها باعث محبوبیت آن در پروژههای بزرگ و پیچیده میشود. - آیا سقف وافل در برابر زلزله مقاوم است؟
بله، سقف وافل به دلیل طراحی شبکهای و توزیع یکنواخت بار مقاومت بسیار خوبی در برابر نیروهای جانبی مانند زلزله دارد. طراحی این سقف به گونهای است که میتواند لرزشها و فشارهای جانبی را به خوبی تحمل کند و خطر تخریب را کاهش دهد.